Vernieuwen van de Omgevingsdienst

[vc_row css=”.vc_custom_1472829827941{margin-top: 0px !important;}”][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1473170504382{padding-right: 20px !important;}”][vc_column_text]Met de Omgevingswet verandert het takenpakket van de nog jonge Omgevingsdiensten van karakter. Welke consequenties heeft dat voor uw dienst en wat betekent de wet voor samenwerking met beleidsmakers en ketenpartners in uw verzorgingsgebied?

Wat komt er op u af?

In Nederland zijn een kleine dertig Omgevingsdiensten actief als organisaties van verlengd lokaal bestuur. Taken van vergunningverlening, toezicht en handhaving die voortvloeien uit de Omgevingswet zullen bij deze diensten binnen het basispakket VTH worden ondergebracht. Van u wordt straks gevraagd ondersteuning te bieden aan uiteenlopend gekozen beleidsvrijheid in uw verzorgingsgebied. Variatie in dienstverlening heeft gevolgen voor uw eigen bedrijfsvoering. Het vraagt om een robuust systeem van kostprijsbepaling, input- en outputsturing. Ook vraagt het om nauwe en vroegtijdige samenwerking met de beleids- en plannenmakers. Uw informatiehuishouding moet tijdig in lijn zijn gebracht met de nieuwe principes en systemen van de Omgevingswet.

Hoe kunnen wij u helpen?

Twynstra Gudde heeft voor Omgevingsdiensten een impactscan ontwikkeld waarmee wij snel de veranderopgave kunnen kwalificeren. Daarnaast bieden wij een methode voor integrale kostprijsbepaling bij een gevarieerd dienstenpakket. U kunt ook bij ons terecht voor het evalueren en/of verbeteren van de prestaties van uw organisatie. Op het gebied van interpretatie van de nieuwe wet- en regelgeving hebben we ervaren omgevingsjuristen beschikbaar.

Op strategisch niveau kunnen wij u ondersteunen bij de bepaling van uw positie als dienst. Wilt u een Omgevingsdienst zijn die namens uw opdrachtgevers als gebiedsautoriteit opereert of kiest u voor de rol van uitvoeringsorganisatie? Met kennis en ervaring ondersteunen wij u bij transitieopgaven en het begeleiden van de samenwerking met andere omgevingsdiensten, ketenpartners en overheden.

Op operationeel niveau kunnen wij helpen bij de implementatie van nieuwe werkwijzen, professionalisering van uw dienst, verbetering van informatiemanagement en het realiseren van een heldere sturing bij belangrijke opgaven waar uw dienst zich op richt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ el_class=”contact” padding_top=”0px” padding_bottom=”0″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ border_color=”#eeeeee” bg_color=”#f7f7f7″ border_width=”1px”][vcex_heading text=”Contact” tag=”h2″ text_align=”left” font_size=”25″ color=”#982034″ css=”.vc_custom_1473169953526{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 10px !important;border-top-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;}” icon_color=”#982034″][vc_single_image image=”1099″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”http://www.twynstragudde.nl/mensen/ronald-odenkirchen” img_caption=”Ronald Odenkirchen, Manager”][vc_column_text css=”.vc_custom_1473321771904{margin-top: 10px !important;}”]Wilt u verder praten over het vernieuwen van uw omgevingsdienst? Mail mij op rod@tg.nl of bel op 033 – 467 77 88.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]